Iris Cleaning

info@iriscleaning.bg

гр. Банкя, ул. Варна 103

Пране на мокети

Пране на мокети

Когато се наложи да изберете професионална услуга за пране на мокети, ние осигуряваме пълно и задълбочено почистване, бързо изсушаване на килимите. По този начин имате по-здравословна среда за вас и вашето семейство. Това включва ефективност в премахването на алергени и подобряване на качеството на въздуха.

Пране на мокети

В нашата практика използваме разнообразни професионални методи за почистване, които зависят от материала на вашата настилка. Използваме метод на гореща вода за извличане и сух метод на почистване.

Мокетът е мека подова настилка, която се полага върху подовата замазка, залепва се към нея или се притиска около периметъра с цокъл. Покритието се произвежда на рула и може да се закупи парче за всяка желана площ. В структурно отношение мокетът се състои от основа и закрепени в нея влакна с различна дължина, плътност и състав.

Защо тази подова настилка не се пере в буквалния смисъл?

Твърдото закрепване на мокета към пода не позволява пълното му изсушаване от страната на основата. Възможно е, влагата, която прониква дълбоко, да остане там. Това е предпоставка за бързо развитие на мухъл и плесен. Мокетът ще придобие такава миризма, която ще е трудна за отстраняване дори с професионални методи на почистване.

Професионални химикали за почистване на килими и мека мебел

професионална услуга пране на мокети

Специализираните почистващи фирми използват за почистване на мокети професионални химикали. Те не могат да бъдат закупени в магазините. И, разбира се, те са в пъти по-ефективни от битовата химия. Ето защо е много по-ефикасно да почиствате Вашия мокет или килим не с традиционните методи, а чрез ангажиране на специализирана фирма за почистване и изпиране на мокети и килими.

Ако имате нужда от освежаване и почистване на Вашия мокет или килим от различни замърсявания, петна и миризми, ние сме насреща да решим този проблем.

Ние ще извършим почистването качествено, без опасност от повреда, деформация или свиване – това е работата на нашите специалисти. Ще изпълним поръчката максимално бързо, без да се отклоняваме от изискванията и стандартите.

Универсални и специални препарати за почистване и пране на мокети килими

Линията ни от професионални химикали включва универсални продукти, които гарантират висококачествено обслужване за корпоративни и частни клиенти. Те са допълнени със специализирани инструменти за:

  • специфични влакна;
  • специални видове замърсяване;
  • стандартно и екологично почистване.

На какво да разчитате:

  • Комбинация от нежно въздействие с максимална ефективност;
  • Разнообразие от почистващи и спомагателни химикали гарантират отлични резултати при професионалното химическо пране на килими.

Преди да започне процеса на почистването, ние внимателно ще огледаме мокета или килима, за да определим видовете петна и да избере ефективен начин за отстраняването им.

Процесът на почистване включва няколко етапа. Първата стъпка е да третирате настилката със специални разтвори за предварително отстраняване на прах, мръсотия и петна.

След това започваме основното почистване, като използваме специализирани препарати и оборудване (екстрактор) за ефективното почистване на влакната на килима, без да ги увреждат.

По желание на клиента – можем да извършим и допълнително  сушене на килима.

Последни публикации

Какви са ползите от професионалното пране на фотьойли?
Какви са ползите от професионалното пране на фотьойли?

Поддържането на качеството на вашите мебели изисква редовно почистване на […]

Вижте повече
Може ли да се извършва пране на тапицирани столове?
Може ли да се извършва пране на тапицирани столове?

Какво трябва да знаете, преди да започнете пране на тапицирани […]

Вижте повече
Как да премахнете петна от меката мебел?
Как да премахнете петна от меката мебел?

Собствениците знаят твърде добре, че разливите и петната по меката […]

Вижте повече
Как да премахнете петна от килима
Как да премахнете петна от килима в три стъпки?

Работихте толкова усилено, за да напомняте на хората да събуят […]

Вижте повече