Iris Cleaning

info@iriscleaning.bg

гр. Банкя, ул. Варна 103

Почистване на фотьойл

Почистване на фотьойл

Различни материи изискват различни методи на почистване. Някои тъкани могат да се перат в пералнята, като просто сваляте калъфките на възглавниците и ги поставяте в пералнята си. Други материи, обаче, изискват специално местно почистване, използвайки разтвори, които са препоръчани от производителя на мебелите.

Почистване на фотьойл

Меката мебел придава уют на нашите апартаменти и къщи, но също може да създаде проблеми с грижите за тях. В някакъв момент от използването тапицерия на фотьойла се замърсява и се нуждае от почистване. Може да се появяват както петна, така и миризма.

В тази връзка възниква въпросът как да почистите фотьойла правилно.

Възможни методи за почистване на фотьойл

За да предотвратите появата на упорити петна, които трудно се отстраняват, е препоръчително меката мебел да се почиства редовно на сухо.

Ако трябва да почистите фотьойл с дамаска, можете да го направите сами, но най-добре е да се доверите на професионалистите. Ако нямате опит, почистването ще Ви отнеме и време, и усилия. И също, неправилното използване на почистващи препарати може да доведе до промяна и деформация на тъканта.

Особено внимание се изисква при работа с коприна, гоблен, вълна. Трябва да сте особено внимателни относно загуба на цвят в тапицерията на фотьойла, поради използване на по-агресивен средства, като такива, съдържащи алкохол.

Не си губете времето, по-добре го посветете на близките си, а почистването на замърсените фотьойли оставете на професионалистите.

Ние имаме богат опит в почистването и нашите специалисти ще Ви осигурят висококачествено и безопасно почистване. Ние използваме само най-добрите и доказани препарати, които няма да повредят тапицерията на Вашия фотьойл.

професионална услуга почистване на фотьойл

Няколко съвета във връзка с видовете тъкани за мека мебел и начини за тяхното почистване

Не можете да използвате едни и същи методи при почистване на различни видове покрития, това може да доведе до непредвидими резултати.

Преди да започнете почистване на фотьойл, трябва да разберете как ще реагира материала, от който са произведени:

  • Тапицерията от изкуствена кожа не трябва да се търка с твърда четка или с химикал , съдържащ киселина. За процедурата вземете обикновена гъба или мека четка.
  • Велурът се почиства лесно с неутрални препарати. Накиснете кърпа или салфетка в разтвора и я движете по посока на косъма, като отстранявате излишната течност.
  • Велурът или набукът не издържат на високи температури. И още – такава тапицерия не трябва да се навлажнява прекалено.
  • За гобленови повърхности е подходящо единствено сухо почистване с мека приставки на прахосмукачка.
  • Практичният и непретенциозен винил няма да се повреди от мокро почистване с препарати.
  • Можете да отстраните праха и мръсотията от кожената тапицерия на фотьойла с кърпа с обикновена вода или специална течност за почистване на кожени продукти. Ако петната не могат да бъдат отстранени, по-добре оставете на професионалистите да се погрижат за добрия вид на Вашия кожен фотьойл. Избършете внимателно, за да избегнете ивици.

Нашата професионална услуга по почистване на фотьойли е изключително ефективна и може да върне на всеки фотьойл свежестта и чистотата, точно както в деня, когато сте го закупили. Помислете за здравословната среда у дома си и се възползвайте от услугата за пране на фотьойл на Iriscleaning.

Последни публикации

Какви са ползите от професионалното пране на фотьойли?
Какви са ползите от професионалното пране на фотьойли?

Поддържането на качеството на вашите мебели изисква редовно почистване на […]

Вижте повече
Може ли да се извършва пране на тапицирани столове?
Може ли да се извършва пране на тапицирани столове?

Какво трябва да знаете, преди да започнете пране на тапицирани […]

Вижте повече
Как да премахнете петна от меката мебел?
Как да премахнете петна от меката мебел?

Собствениците знаят твърде добре, че разливите и петната по меката […]

Вижте повече
Как да премахнете петна от килима
Как да премахнете петна от килима в три стъпки?

Работихте толкова усилено, за да напомняте на хората да събуят […]

Вижте повече