Iris Cleaning

info@iriscleaning.bg

гр. Банкя, ул. Варна 103

Как да премахнете петна от меката мебел?

Как да премахнете петна от меката мебел? Собствениците знаят твърде добре, че разливите и петната по меката им мебел трябва да бъдат почистени незабавно и с цялата необходима бързина. Това е най-добрият начин да гарантираме, че имаме най-добрия шанс за успешно премахване на петното. Но тъй като чувствителните към времето петна за почистване може да са, това не винаги е най-удобният вариант. Вярваме, че има начини да съживите изцапана тапицерия, дори ако изглежда, че петната вече са се настанили завинаги и нищо никога няма да бъде от полза за премахването им.

Как да премахнете стари петна от меката мебел

Когато се трудите за премахване на стари петна, важно е да обърнете внимание на тези кодове, в противен случай рискувате да използвате грешен почистващ препарат и да влошите петното преди това. Но, като оставим настрана кодовете за почистване, има конкретни стъпки за премахване на петна от почти всяка мека мебел. Всички процеси за отстраняване на петна следват определен метод и работят около едни и същи принципи.

Прахосмукачка

Първо идва контролът. Почистете мебелите с прахосмукачка, за да отстраните всякакви остатъци, за да се уверите, че няма излишна мръсотия. Винаги трябва да е първата стъпка в справянето със стари петна, тъй като никога няма да разберете как може да помогне за избледняването на петното.

Проверете за инструкции за почистване на петна от мека мебел

След това трябва да определите какво можете и какво не можете да използвате, за да премахнете петната. Както споменахме, повечето тапицерии са включени с етикети за грижа, които ви информират как най-добре да почистите петното. Въпреки това, ако вашите мебели нямат код за почистване, което често се случва с ретро и антични предмети, опитайте да направите точков тест на скрито място от мебелите.

Пара

Ако вашите мебели позволяват почистващ препарат на водна основа, изпаряването на петното ще му помогне да се разхлаби и ще го направи по-отзивчиво към третиране. Уред за пара или парна ютия трябва да свърши работа.

Чисто

Това е етапът, в който се надявате, че основното решение е всичко, което е необходимо. Ако вашите мебели са обозначени с W, пригответе смес от течен препарат за съдове и хладка вода и попийте този разтвор върху петното с помощта на гъба. Избягвайте да търкате петното, тъй като натискът може да отслабне и да залепи тъканта. Изплакнете гъбата и използвайте вода, за да изпиете сапунената смес. Натиснете мястото на сухо. От друга страна, ако вашите мебели се нуждаят от почистващ препарат на основата на разтворител, можете да опитате да използвате оцет или водка, за да попиете петната. Повторете процеса и го направете отново, докато постигнете резултата, който търсите.

Професионално почистване на петна от мека мебел

Ако в този момент петното не бъде отстранено от меката мебел, значи имате работа с едно упорито петно. Но не се притеснявайте, има още нещо, което можете да направите и то е да се обадите на професионални услуги за почистване на тапицерии , за да се справите безопасно и ефективно с работата. Повече по темата: „Как да премахнете петна от меката мебел?“ тук.

Последни публикации

Какви са ползите от професионалното пране на фотьойли?
Какви са ползите от професионалното пране на фотьойли?

Поддържането на качеството на вашите мебели изисква редовно почистване на […]

Вижте повече
Може ли да се извършва пране на тапицирани столове?
Може ли да се извършва пране на тапицирани столове?

Какво трябва да знаете, преди да започнете пране на тапицирани […]

Вижте повече
Как да премахнете петна от меката мебел?
Как да премахнете петна от меката мебел?

Собствениците знаят твърде добре, че разливите и петната по меката […]

Вижте повече
Как да премахнете петна от килима
Как да премахнете петна от килима в три стъпки?

Работихте толкова усилено, за да напомняте на хората да събуят […]

Вижте повече