Iris Cleaning

info@iriscleaning.bg

гр. Банкя, ул. Варна 103

Как да премахнете петна от килима в три стъпки?

Как да премахнете петна от килима

Работихте толкова усилено, за да напомняте на хората да събуят обувките си и избягвахте да внасяте храна в стаите си с килими. И тогава се случи: разлятото кафе или летящият сос на Деня на благодарността. Преди да посегнете към най-близката бутилка с почистващ разтвор, имайте предвид, че най-добрият разтвор за почистване на килими често е водата. Попийте (не търкайте) петното с чиста, леко влажна бяла кърпа. Ако обикновената вода не работи, преминете към препарат за премахване на петна от килими. Най-добрият препарат за премахване на петна от килими ще бъде съобразен с това, което е причинило петното. Следвайте тези три стъпки и ще знаете точно как да премахнете петна от килима.

Стъпка 1: Отстранете излишното възможно най-скоро.

Изстържете всички излишни твърди частици с лъжица или нож за масло възможно най-скоро, така че почистващият ви разлив да не се превърне в трайно петно. Внимателно попийте излишната течност с чиста, бяла, абсорбираща кърпа, като работите от външния ръб на петното към центъра, за да предотвратите разпространението му. Винаги попивайте, никога не търкайте, което може да увреди трайно влакната на килима. Повторете, докато кърпата спре да поема цвят.

Стъпка 2: Нанесете препарат за отстраняване на петна от килими.

Напръскайте останалото петно ​​с препарат за отстраняване на петна от килими, като следвате инструкциите на производителя за прилагане. Можете също да почистите килима с разтвор на оцет. За домашен препарат за премахване на петна от килими разбъркайте 1 чаена лъжичка мека течност за миене на съдове в 1 литър топла вода, добавете ¼ чаена лъжичка бял оцет и нанесете върху петното от килима. Без значение кой препарат за почистване на килими използвате, внимавайте да не намокрите прекалено много петното, което може да повреди подложката. Оставете да престои 10 минути.

Съвет на редактора: Винаги тествайте устойчивостта на цвета на незабележимо място, преди да нанесете препарат за отстраняване на петна от килими.

Стъпка 3: Отстранете петното.

Използвайки чиста, бяла, абсорбираща кърпа, попийте отвън навътре. Повторете, докато петното спре да се прехвърля върху кърпата. Попийте със студена вода, след което подсушете. За цялостно изсушаване опитайте този трик: Покрийте влажната зона със слой плат или хартиени кърпи. Претеглете ги с тежък предмет и сменете хартиените кърпи, докато изсъхнат.

Повече за това: „Как да премахнете петна от килима в три стъпки?“ тук.

Последни публикации

Какви са ползите от професионалното пране на фотьойли?
Какви са ползите от професионалното пране на фотьойли?

Поддържането на качеството на вашите мебели изисква редовно почистване на […]

Вижте повече
Може ли да се извършва пране на тапицирани столове?
Може ли да се извършва пране на тапицирани столове?

Какво трябва да знаете, преди да започнете пране на тапицирани […]

Вижте повече
Как да премахнете петна от меката мебел?
Как да премахнете петна от меката мебел?

Собствениците знаят твърде добре, че разливите и петната по меката […]

Вижте повече
Как да премахнете петна от килима
Как да премахнете петна от килима в три стъпки?

Работихте толкова усилено, за да напомняте на хората да събуят […]

Вижте повече